
Ingredienser
180 g Carlshamn mjölkfritt bakning
2,75 dl havremjölk
3 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
5,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
100 g vegansk vit choklad
6 dl hallon (frysta)
Garnering
3 dl hallon (färska)
100 g vegansk vit choklad
Hallonrutor med vit choklad
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och strö mjöl över en ugnsplåt ca 30 x 40 cm.
2. Smält margarinet i en kastrull och blanda ned mjölken.
3. Blanda samman alla torra ingredienser och rör ned dem i degvätskan.
4. Blanda allt så det blir en jämn smet. Hacka chokladen grovt och blanda ned
den i smeten. Rör försiktigt ned de frysta hallonen. Bred ut smeten på plåten.
5. Grädda i ca 18 - 20 min mitt i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna. Lägg de
färska hallonen på kakan och strö över chokladen som du hackat grovt. Skär
upp kakan i rutor.