Sparrispizza

Sparrispizza

Lös upp jäst i vatten och lägg till salt. Lägg till vetemjöl. Slutligen, lägg till Carlshamn margarin och knåda till en fast deg. Kavla två rektangelformade pizzabottnar på bakplåtspapper. Klipp bort hårda delarna av sparrisarna, 1–2 cm. Placera sparrisarna på rad på pizzabottnen och strö på kryddor och riven ost. Grädda på ugnens mellannivå i 225 grader i ungefär 15 minuter.

Ingredienser

50 g

Carlshamn Mjökfritt Hushållsmargarin 80%

2 dl

handljummet vatten

25 g

jäst

1/2 tsk

salt

4 1/2 dl

vetemjöl

4 msk

tomatpuré

4 dl Havre matlagningsgrädde

500 g

färsk eller inlagd sparris

 

nypa svartpeppar

 

nypa Provencalsk örtblandning

150 g

riven mozzarella-ost