Solros och morots brödkakor

Solros och morots brödkakor

Gör så här:
Sätt på ugnen på 250 C. Skala och riv moroten grovt. Rör samman alla ingredienser i en bunke. Låt smeten svälla i cirka 15 minuter. Forma smeten till två runda tunnbröd (cirka 20 cm i diameter) på bakplåtspapper. Strö över havregryn och solrosfrön. Om du vill kan du dela brödet med kniv eller degsporre. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Tips: Sojadrycken kan bytas ut mot samma mängd Havredryck Naturell.

Receptet tillverkaren
Carlshamn
Portioner
2
Ingredienser
1 morot
6 dl havregryn
4 dl Sojadryck, Havredryck eller Risdryck naturell
1 dl Carlshamn Mejeri Mjölkfritt Flytande Margarin
1/2 msk socker
1/2 tsk salt
Carlshamn-produkter använda i receptet:
Mjölkfritt flytande margarin