Sesamknäckebröd

Sesamknäckebröd

Hacka fänkol i mortel. Lägg till jäst, fänkol, salt och honung i vatten. Häll i mjöl i sakta mak, till en början genom att blanda med en slev. Knåda degen jämn för hand, lägg till slut med handljummet Carlshamn margarin. Låt stiga under en duk i ungefär en halvtimme. Dela degen i bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut tunna bröd med hjälp av mjölet. Gör hål med en gaffel och pensla med äggvita, strö lite sesamfrön och kryddor på ytan. Grädda knäckebröden på ugnens mellersta fals i 250 grader i ungefär 6 minuter.

Ingredienser

1 msk

fänkålsfrön

1/4 bit

jäst

5 dl

handljummet vatten

1 msk

honung

1/2 tsk

salt

5 dl

rågmjöl

5 dl

vetemjöl

25 g

Carlshamn Mejeri Mjökfritt Hushålls margarin 80 %

1

äggvita för smörjning

 

oskalade sesamfrön, rosmarin och flingsalt på ytan