Ostpaj med fibrer

Ostpaj med fibrer

Gör så här:
Blanda samman smör, mjöl och Fibrex till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter). Låt pajen vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda ca 10 min. Lägg den rivna osten i botten och täck med chèvreosten. Vispa ihop ägg och havre matlagningsgrädde och krydda. Häll äggblandningen över osten. Strö över valnötterna och grädda pajen 25–30 min. Håll ett öga på pajen, om valnötterna börjar bli alltför mörka kan du lägga ett ark folie över pajen.
Innan servering; ringla över ljus sirap efter smak.

Receptet tillverkaren
Carlshamn
Portioner
8-10 portioner
Ingredienser
75 g Carlshamn Mejeri Mjölkfritt 70% margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Fibrex
3/4 dl Kesella lätt eller sojabaserad kesella
2 dl riven Västerbottenost, eller sojabaseras ost
6 centimetertjocka skivor chèvreost, eller lika mycket fetaost
4 dl Havre matlagningsgrädde
4 ägg
1 dl valnötter
  peppar
  Dansukker Ljus Sirap
Carlshamn-produkter använda i receptet: