Morotsbröd

Morotsbröd

Det här brödet är allt annat än en torrt och tråkigt. Saftig riven morot gör brödet maffigt och med olika fyllningar blir brödet ett ordentligt mellanmål. Skär upp brödet i skivor först när det svalnat av lite.

Värm vattnet så att det är ungefär 40-45 grader varmt. Lägg torrjästen i vattnet. Lägg till salt. Lägg till majs- och blandmjöl på samma gång som du blandar degen. Lägg i riven morot och som sist Carlshamn margarinet. Knåda degen tills degen lossnar från fingrarna och skålens kanter.

Häll degen i en smord brödform. Låt degen stiga under en duk i ungefär 30 minuter, helst på ett sådant ställe där det inte drar. Grädda morotsbrödet i 225 grader på ugnens lägsta nivå i ungefär 45 minuter. Vänd upp och ner då brödet svalnat.

Ingredienser

6 dl

vatten

2 påsar

torrjäst

2 msk

salt

10 dl

blandmjöl

2,5 dl

majsmjöl

7 dl

riven morot

100 g

Carlshamn Mjökfritt Hushållsmargarin 80 %

 

Gjord i brödform