Lammbullar i eldig tomatsås

Lammbullar i eldig tomatsås

Hacka löken och vitlöken, fräs i pannan i Carlshamn Flytande margarin. Blanda gräddfil, skorpmjöl, lök, ägg och kött i en skål. Krydda degen och rulla med fuktiga händer köttbullar av den. Stek köttbullarna i en panna i Carlshamn Flytande margarin eller i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.

Hacka löken, vitlöken och chilin för såsen. Fräs i Carlshamn Flytande och lägg till de andra ingredienserna, hetta upp. Kontrollera smaken och dekorera med färsk timjan.

Ingredienser

 

Råvaror:

1 dl

skorpmjöl

2 dl

gräddfil

15 g

Carlshamn Mjölkfritt Flytande margarin 80%

1

ägg

400 g

malet lammkött

1

lök

1 tsk

salt

3

vitlöksklyftor

1/3 tsk

malen svartpeppar

1/2 tsk

torkad rosmarin

 

Såsen:

 

1 burk

hela konserverade körsbärstomater (400 g)

1

lök

30 g

Carlshamn Mjölkfritt Flytande margarin 80%

2

vitlöksklyftor

2 tsk

honung

1/4

röd chili

1 msk

hackad färsk timjan

 

nypa salt och svartpeppar