Kyckling med rödbetsstuvning och potatisstomp

Kyckling med rödbetsstuvning och potatisstomp

Gör så här:
Skölj rödbetorna. Avlägsna allt utom roten och ca en centimeter av blasten. Koka rödbetorna i saltat vatten i ca 35 min. Skala rödbetorna medan de fortfarande är varma, under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor och låt torka på papper.

Skala potatisen och koka i hönsbuljong tills de är mjuka.

Grilla eller stek kycklingen så att den får den fin färg och lägg sedan i ugnen i 15-20min på 165 grader.

Häll ut vattnet ur den kokta potatisen men lämna en kvätt på bottnet. Mosa potatisen med ca 1cm bred bit chevréost på låg värme med flytande margarin och olja. Den behöver inte blir slät.

Värm rödbetsbitarna med havre matlagningsgrädde i en kastrull. Tillsätt salt och peppar.

Servera kycklingen, potatisstomp och rödbetsstuvningen men lite timjan.

Receptet tillverkaren
Carlshamn
Portioner
2
Ingredienser
2 st Kycklingfiléer med ben
3 st råa rödbetor
2 dl Havre matlagningsgrädde
1 skiva Chevréost (kan lämnas bort)
1 msk Carlshamn Mejeri Flytande Margarin
  Olivolja
  Örter
  Salt & peppar
Carlshamn-produkter använda i receptet:
Mjölkfritt flytande margarin