Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Fräs strimlad lök och vitlök i olja på kastrullens botten. Lägg till ris och rör om ett par minuter. Lägg till en deciliter hönsbuljong i gången och rör om väl. Fortsätt koka på medelvärme och lägg till buljong vartefter föregående sats har sugits i riset. Sätt i svamp och svartpeppar när risotton börjar vara färdig. (Om du gör risotto av färsk svamp: rengör, skiva och stek dem lätt i olja före du lägger dem i risotton). Flytta kastrullen från plattan och blanda i Carlshamn margarin, parmesan och persilja.

Ingredienser

1/2 dl

rapsolja

1

lök

vitlöksklyftor

3 dl

risottoris

8 dl

varm hönsbuljong (gjord av 2 buljongtärningar)

120 g

konserverade kantareller eller annan svamp (150 g färsk svamp)

1/4 tsk

mald svartpeppar

2 msk

strimlad persilja

40 g

Carlshamn Mejeri  Mjökfritt margarin 70 %

1/2 dl

riven parmesan