Körsbärscupcakes

Körsbärscupcakes

Blanda socker och Carlshamn margarin med en slev i en skål. Lägg till ägg, vaniljsocker, samt mjöl och bakpulver som blandats. Lägg slutligen till körsbären som blivit skurna i små bitar. Dela degen i muffinsformar, lägg ut formarna på en bakplåt och grädda i 200 grader ungefär 20 minuter.

Låt cupcaken svalna helt och hållet innan garnering. Blanda färskosten och Carlshamn margarinet väl. Lägg till likör, vaniljsocker och florsocker, blanda garneringen jämn. Bred ut garneringen på cupcaken och dekorera med färska eller inlagda körsbär.

Ingredienser

 

Råvaror:

125 g Carlshamn Mejeri Mjölkfritt margarin 70 %
1 1/2 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 ägg
75 g inlagda körsbär
1 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl valnötter
  peppar
  Dansukker Ljus Sirap

 

Glasyr:

100 g naturell färskost
100 g Carlshamn Mjölkfritt margarin 70 %
1 msk körsbärslikör eller lagen av konserverade körsbär
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker