Havrebröd i ugnsform

Havrebröd i ugnsform

Gör så här:
Blanda jästen med havregrynet och häll detta i +42 gradigt vatten. Tillsätt socker, salt, flytande margarin samt mjölet. Blanda degen så att den blir jämn. Häll degen i på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och bred ut degen så att storleken ungefär blir 30 x 35 cm.

Låt stiga på en varm plats under en duk i ca 40min. Lägg på ugnen på 225 grader. Pensla ytan med uppvispat ägg och strö över havregryn och frön.

Skär degen i fyrkanter med en rund skärare. Grädda i ugnens mitt i 15-20 min.

Receptet tillverkaren
Carlshamn
Portioner
1 bröd
Ingredienser
5 dl Havredryck naturell eller Risdryck naturell
3 dl Havregryn Kli
1 påse torrjäst
1 msk socker
1 tsk salt
1/2 dl Carlshamn Mejeri Flytande Margarin
6 dl Fullkornsvetemjöl
  På ytan: ägg + havregryn
Carlshamn-produkter använda i receptet:
Mjölkfritt flytande margarin