Harissa-kycklingrisotto

Harissa-kycklingrisotto

Fräs kycklingstrimlorna i en panna med Carlshamn Flytande margarin. Koka upp grönsaksbuljong och lägg till ris och kyckling. Krydda. Koka 10 minuter på svag värme. Hacka purjolöken och paprikan, lägg dem i risotton och låt koka ännu i ungefär fem minuter. Lägg till jordnötter, blanda och kontrollera smaken. Strö på färsk koriander.

Ingredienser

1 paket

honungsmarinerade kycklingstrimlor (300 g)

40 g

Carlshamn Mjökfritt Flytande margarin 80 %

2 dl

basmatiris

5 dl

grönsaksbuljong

1/2 tsk

gurkmeja

1/2

purjo

1

grön paprika

1 msk

harissa-kryddblandning (eller 1 tsk cayennepeppar och 1 tsk kummin)

50 g

salta jordnötter

2 msk

färsk hackad koriander

2

Vitlöksklyftor