Hallon- och chokladcupcakes

Hallon- och chokladcupcakes

Hallon och mörk choklad hör ihop. Kombinera dessa smaker i cupcakes och garnera med en hallon-färskostglasyr. Garnera med t.ex. färska hallon, strössel eller chokladbitar. Endast fantasin sätter gränser!

Vispa smält Carlshamn Hushållsmargarin, socker och ägg så att det bildas skum. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och grädde i skummet och blanda. Skär den mörka chokladen i små bitar. Lägg chokladbitar och hallon i degen, blanda jämnt. Dosera degen i muffinsformar och lämna lite plats så att de har rum att stiga. Grädda muffinsen på ugnens mellersta nivå i 225 grader i 15 minuter. Tillred glasyren genom att blanda ihop färskost, florsocker och hallon. Lägg glasyren i kylskåpet i ca. 30 minuter för att få den att stelna. Garnera de svalnade muffinsen och dekorera enligt tycke och smak.

Ingredienser

 

Deg:

150 g Carlshamn Mejeri Mjölkfritt Hushållsmargarin 80 %
1 1/2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 dl grädde
130 g mörk choklad
100 g hallon

 

Glasyr:

200 g naturell färskost
500 g florsocker
100 g hallon
10 st. amerikanska muffinsformar