Grillbiffar och kryddsmör

Grillbiffar och kryddsmör

Ta ut biffarna i rumstemperatur minst en halv timme före stekning. Om du steker biffarna i en stek- eller parillapanna, hetta upp oljan ordentligt och lägg biffarna först efter det på den heta pannan. Stek i 4–5 minuter / sida. Använd lite rikligare mängd rapsolja ifall du grillar biffen. Pensla biffen med oljan medan den grillas. Strö salt och pepparblandning på de färdiga biffarna (fingersalt passar även väl).

Blanda kryddorna i Carlshamn margarinet och forma en stång av det på bakplåtspapper. Vrid bakplåtspappret runt kryddsmöret och lägg det i frysen för att stelna. Skär kryddsmöret till små knappar och lägg dem på biffarna, server genast. Som tillägg passar grillade grönsaker som t.ex. paprika eller zucchini.

Ingredienser

 

Råvaror:

4

nöt ytterfilé

2 msk

rapsolja

 

fint havssalt

 

pepparblanding

 

Kryddsmöret:

50 g

Carlshamn Mejeri Mjölkfritt margarin 70%

2

vitlöksklyftor, pressade

 

nypa salt och svartpeppar

2 tsk

riven färsk oregano (eller ½ tsk torkad örtkrydda)