Citronwhoopies

Citronwhoopies

De här söta och fräscha citronwhoopiesena är perfekta munsbitar och på grund av deras storlek är de lätta att bära och ge t.ex. som present. I whoopie-skalens mjuka kex lägger man en fyllig citronfyllning.

Vispa ihop socker, vaniljkross och ägg till pösigt skum. Smält Carlshamn Hushållsmargarin.

Lägg vetemjöl, bakpulver och rivet citronskal i skummet. Blanda jämnt. Sätt till slut smält Carlshamn Hushållsmargarin och grädde i degen, blanda jämnt. Bred ut bakplåtspapper på en ugnsplåt. Ta en sked och bred ut klickar som är ungefär lika stora som en 1-krona. Lämna extra plats så att de har rum att växa under gräddning.

Grädda klickarna i 175 grader i ungefär 10 minuter. Var försiktig så att du inte gräddar för länge, skalen får vara lite mjuka.

Tillred fyllningen genom att blanda naturell färskost, saften från en halv citron och florsocker. Fyll whoopiesena först då de svalnat: bred fyllning på den släta ytan av skalet och tryck fast ett annat skal på det.

Ingredienser

 

Whoopie-skalen:

2 ägg
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljkross
100 g Carlshamn Mejeri Hushållsmargarin 80 %
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 rivet citronskal
1 dl grädde

 

Fyllning:

200 g naturell färskost
1/2 dl citronsaft