Banankola-kaka

Banankola-kaka

Konsistensen påminner om en torrkaka och utseendet en limpa, men så är inte fallet. Den här saftiga och kryddiga kakan lämpar sig perfekt för bjudning och är lätt att skära. När den här kakan gräddas upptas hemmet av en läcker doft.

Vispa ägg och farinsocker till skum. Lägg till mjuka små bananbitar i skummet. Lägg till vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och kardemumma. Blanda jämnt. Lägg slutligen till smält Carlshamn Hushållsmargarin och kolabitarna. Blanda degen jämn och häll den i en smord brödform.

Grädda banankola-kakan på ugnens lägsta nivå i 170 grader i ungefär 1 timme. Vänd kakan upp och ner då den kallnat.

Ingredienser
2 ägg
2 1/2 dl farinsocker
4 1/2 dl vetemjöl
4 mjuka bananer
150 g Carlshamn Mejeri Mjökfritt  Hushållsmargarin 80 %
2 dl kola skuret i små bitar
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk kardemumma