Apelsinlax och hollandaisesås

Apelsinlax och hollandaisesås

Smörj ugnsformen med Carlshamn Flytande margarin. Lägg laxfilén i formen och häll på apelsinsaften. Strö kryddor på ytan och garnera med appelsinskivor. Grädda i ugnen i 200 grader i ungefär 30 minuter.

Tillred såsen i vattenbad. Hetta upp de andra ingredienserna utom Carlshamn margarinet, vispa hela tiden. Ta bort vattenbadet från plattan då såsen tjocknar och blivit likt en emulsion. Lägg till Carlshamn margarinklickar, rör om hela tiden.

Ingredienser

 

Råvaror:

600 g

laxfilé

1/3 tsk

rosépeppar

1/2 tsk

fint havssalt

1/2

apelsin, saft

1

apelsin, skivor                                                           

 

Såsen:

5

äggulor

1 dl

torrt vitt vin

 

nypa citronpeppar

1 dl

grädde

100 g

Carlshamn Mejeri Mjölkfritt margarin 70%