Ananaspannkaka

Ananaspannkaka

Bland socker och Carlshamn margarin i en skål. Lägg till ägg och mjölet som innehåller bakpulvret. Blanda degen jämn och tryck ut den på botten av en pajform som smorts med Carlshamn Flytande margarin. Grädda på ugnens lägsta nivå i 30 minuter.

Låt bottnen svalna ordentligt före du lägger på vaniljkrämen. Blanda ihop krämens ingredienser i en kastrull och hetta upp, rör hela tiden om med en visp. Flytta kastrullen från plattan genast när krämen tjocknat. Bred ut den svalnade krämen på pajbottnen. Dekorera med aprikoshalvor eller skivor.

Ingredienser
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl socker
1 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
8 dl mjölk
100 g Carlshamn Mejeri Mjökfritt Flytande margarin 80 %
2 burkar konserverade ananasringar (eller motsvarande mängd färska)