Äppelbullar

Äppelbullar

Värm mjölken så att den är handljummen och lös upp jästen. Lägg till salt, socker, ägg och kardemumma. Lägg i mjölet i sakta takt. Sätt i  Carlshamn margarinet då du har lite mjöl kvar. Degen är passlig då den har blivit elastisk och lossnar från skålens kanter. Låt jäsa under en duk i ungefär en halv timme.

Baka stora runda bullar och låt stiga under en duk. Tryck fördjupningar i bullarna med botten av ett mjölat dricksglas. Klyv äpplena och fyll bullarna. Smörj kanterna med kardemumma. Strö socker-ingefära-kanelblanding på ytan. Grädda på ugnens mellersta fals i 200 grader i 10-12 minuter.

Ingredienser

5 dl

mjölk

2 tsk

salt

50 g

jäst

2 dl

socker

16 dl

vetemjöl, ca

2

ägg

1 msk

kardemumma

150 g

Carlshamn Mejeri Mjökfritt Hushålls margarin 80 %

4

äpplen

4 msk

brunt socker

1 tsk

ingefära

1 tsk

kanel