Älvcookies med havre och tranbär

Älvcookies med havre och tranbär

Farinsocker är strösocker vart man lagt till sirap. Sirapen balanserar den sura tranbärssmaken och är därför ett utmärkt tillägg för att ge dessa havriga tranbärscookies en söt smak. Havre är bra för magen, Carlshamn margarin gör dessa cookies frasiga och välsmakande.

Tillredningen av cookiesena går snabbt, tillredningen av själva degen består endast av att blanda och vispa ihop de olika råvarorna till skum. Gräddningstiden är ungefär 15 minuter och var noga med det – de skall nämligen vara lite mjuka.

1. Blanda smält Carlshamn Hushållsmargarin och farinsocker så att det blir skum

2. Lägg äggen i skummet och blanda så att det blir pösigt.

3. Blanda vetemjöl, havreflingor och bakpulver.

4. Lägg mjöl- och havreblandingen i skummet och blanda med saltet.

5. Sätt till slut med tranbären och blanda degen jämn med t.ex. en trägaffel.

6. Lyft degklickarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Kom ihåg att lämna tillräckligt med plats så att de kan breda ut sig under gräddningen. 5 klickar per ugnsplåt är passlig mängd.

7. Grädda cookiesena på ugnens mellannivå i 170 grader i ungefär 15 minuter.

Ingredienser
200 g Carlshamn Mejeri Mjökfritt Hushållsmargarin 80 %
4 dl farinsocker
2 ägg
3 dl havreflingor
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk salt
150 g torkade tranbär