Älvas regnbågs cake pops

Älvas regnbågs cake pops

Cake pops är det perfekta alternativet till en vanlig kaka. Med strössel och olika dekorationer fungerar kakslickepinnarna utmärkt till både barnkalas och vuxnas cocktail-kvällar. Tillredningen är inte heller svår: allt börjar med en mjuk och god chokladkaksbotten som man gör till bollar. Kakbollarna är ganska tunga, så vilka som helst tandpetare går inte. Stadiga träslickepinnar kan köpas från t.ex. hobbyaffärer.

Tillredning av kakbotten

Blanda ihop ägg och farinsocker så att det blir skum. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljkross. Lägg pulverblandningen i skummet med en trägaffel, vänd försiktigt. Smält Carlshamn margarin och mörk choklad i en kastrull. Häll chokladblandningen i degen och vänd till en jämn deg med hjälp av trägaffeln. Häll degen I en smord kakform (diameter 24 cm). Grädda kakan på ugnens lägsta nivå I 175 grader i 25 minuter. Låt kakan svalna helt och hållet.

Mal/krossa den svalnade kakbottnen med hjälp av matberedare eller dina fingrar. Blanda färskost och florsocker i kaksmulorna, toppa blandningen jämn.

Rulla 25 bollar och lag dem på ett fat.

Lägg in stickorna (plast eller trä) i bollarna. Lägg kakstickorna i kylskåpet och låt stelna över natten.

Sätt vita chokladbitarna och rapsolja i en kastrull. Smält chokladen på en låg värme. Lyft bort kastrullen från plattan när chokladen har smultit helt och hållet. Doppa kakstickorna i den vita chokladen. Knacka försiktigt bort den extra chokladen. Dekorera kakstickorna med strössel före chokladen har stelnat.

Placera kakstickorna upprätt och låt dem torka. Som underlag kan du använda t.ex. styrox eller en halv honungsmelon som du sticker hål i (som på bilden).

Ingredienser

 

Kakbotten: 

2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljkross
100 g Carlshamn Mejeri Mjölkfritt Hushållsmargarin 80%
130 g mörk choklad

Dessutom:

100 g naturell färskost
2 1/2 dl florsocker

Glasyr:

130 g vit choklad
2 msk rapsolja
  olika strössel